۰
ایروان مسعودی‌اصل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور:

مدیریت ارز دارو باید به سازمان غذا و دارو واگذار شود

تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۵۳
کد مطلب : ۱۸۶۰۸
مدیریت ارز دارو باید به سازمان غذا و دارو واگذار شود
سالم‌خبر: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور، گفت: چند نرخی بودن ارز موجب تولید رانت شده و سازمان غذا و دارو باید نقش اصلی در تخصیص ارز ایفا کند تا شفافیت و کارآمدی در زنجیره تأمین سلامت برقرار شود. 
 
به گزارش سالم‌خبر به نقل از ایفدانا، ایروان مسعودی‌اصل در جلسه مشترک با رئیس و مدیران سازمان غذا و دارو همچنین افزود: بخشی از چالش‌های جدی حوزه غذا و دارو به نقش عوامل بیرونی و مشکلات به‌جا مانده از گذشته در حوزه غذا و دارو، بازمی‌گردد.

وی با اشاره به شعار دولت مبنی بر وفاق، همدلی و همراهی اظهار کرد: رسالت اصلی ما خدمت‌رسانی و جلب رضایت مردم است و نباید دولت را صرفاً قوه مجریه دانست، بلکه آن را باید به‌مثابه
حاکمیت جمهوری اسلامی ایران دید. ورود دستگاه قضایی به موضوعات مختلف نیز با هدف رعایت عدالت صورت می‌گیرد.

 مسعودی‌اصل افزود: رویکرد سازمان بازرسی صرفاً نظارتی نیست، بلکه حمایتی، پیشگیرانه و مبتنی بر کارآمدی است. گاه برخی قوانین قابلیت اجرایی ندارند و اصرار بر اجرای آن‌ها بی‌نتیجه است؛ وظیفه ما در چنین مواردی آسیب‌شناسی و پیشنهاد اصلاح قانون به مجلس است.

وی با اشاره به موضوع سامانه‌های نظارتی گفت: باید شفافیت در حوزه سامانه‌های سلامت افزایش یابد. همچنین سازمان بازرسی ترجیح می‌دهد به‌جای پرداختن به مسائل سطحی، مستقیماً سراغ گلوگاه‌ها برود.

مسعودی‌اصل با اشاره به برخی چالش‌های جدی حوزه غذا و دارو اظهار کرد:
بخشی از این مشکلات به عوامل بیرونی مثل تحریم‌ها بازمی‌گردد و برخی دیگر ریشه در گذشته دارند. تداخل با نهادهای بیرونی نیز یکی از مشکلات اساسی است که باید اولویت‌بندی و برای رفع آن اقدام شود.

وی با اشاره به فرصت‌سازی در دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: اکنون حوزه سلامت در بهترین دوره خود است، چراکه رئیس‌جمهور و برخی مقامات ارشد دولت از جامعه پزشکی هستند و وزیر بهداشت نیز از اعتماد این جامعه برخوردار است. در این مدت کوتاه شاهد تزریق بی‌سابقه منابع به حوزه سلامت بوده‌ایم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور موضوع ارز را یکی دیگر از چالش‌های جدی حوزه غذا و دارو دانست و تصریح کرد: نحوه تخصیص ارز باید در سازمان غذا و دارو شفاف
و با نظارت کامل باشد. در سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی به‌موقع ارز تخصیص داد، اما به‌دلیل کمبود نقدینگی در شرکت‌ها و داروخانه‌ها، جذب این ارزها انجام نشد.

وی افزود: اگر چه بر اساس گزارش بانک مرکزی، عمده ارزها در اسفندماه و اردیبهشت‌ماه پرداخت شده است. عدم پرداخت به‌موقع مطالبات نیز زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را از ابتدا تا انتها دچار اختلال کرده که نمونه آن در اجرای طرح دارویار مشهود بود.

مسعودی‌اصل در پایان تأکید کرد: اگرچه دولت در ماه‌های اخیر تلاش‌هایی برای بهبود وضعیت انجام داده، اما همچنان تنگناها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد و نیازمند تصمیمات دقیق‌تر و مشارکت فرابخشی است
 
 
کد مطلب : ۱۸۶۰۸
نام شما

آدرس ايميل شما