زنجبیل؛ این گیاه ستودنی است
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : ۳۷۰۲

مبارزه با میکروب ها
ترکیبات شیمیایی خاصی در زنجبیل است که کمک به دفع میکروب می کند . آنها به خصوص در توقف رشد باکتریهایی مانند E.coli و shigella (اسهال خونی) کمک می کند .

دهان شما را سالم نگه می دارد
قدرت ضد میکروبی زنجبیل همچنین ممکن است لبخند شما را به گونه ای دیگر شکل دهد. ترکیبات فعال در زنجبیل به نام گندرول ها، باکتری های مفید دهانی را رشد می دهد. باکتری های مفید دهانی می تواند از بیمارها و عفونت جدی لثه جلوگیری کند

ضد تهوع
یکی دیگر از خواص زنجبیل ضد تهوع بودن آن است. زنجبیل چاره ی هر نوع حالت تهوع اعم از تهوع صبحگاهی بارداری، دریا زدگی یا تهوع ناشی از شیمی درمانی است. در صورت تهوع همچنین زنجبیل می تواند هم شدت و هم دفعات استفراغ را کاهش دهد.

جلوگیری از بروز آلزایمر
اگر خانوادهی شما دچار سابقهی ابتلا به بیماری آلزایمر باشد و این نگرانی همیشه همراه شماست که شاید نفر بعدی مبتلا به این بیماری ناتوان کننده باشید باید زنجبیل بیشتری در برنامهی غذایی و زندگی روزمرهتان بگنجانید. طبق تحقیقات، یکی از خواص زنجبیل این است که به کاهش سرعت کم شدن سلولهای مغزی که معمولا یک پیشماده برای آلزایمر هستند، کمک میکند. با حفاظت و مراقبت از این سلولها، مدت زمانی که تمرکز حواس خواهید داشت و از محیط اطراف خود آگاه خواهید بود، افزایش مییابد.

آرام بخش درد عضلانی
زنجبیل اگرچه درد عضلانی را از بین نمی برد، اما در مدت زمان طولانی ممکن است درد را مهار کند. برخی مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به درد عضلات پس از ورزش در صورت استفاده از زنجبيل دچار درد کمتری نسبت به کسانی که زنجبیل استفاده نکردند بودند.

آرامبخش میگرن
زنجبیل موجب آرام شدن سردردهای میگرنی میشود، زیرا میتواند پروستاگلاندینهایی را که باعث درد و التهاب در عروق خونی میشوند، مهار کند. مالیدن خمیر نرم و رقیق زنجبیل بر روی پیشانی میتواند دردهای میگرنی را آرام کند

علائم آرتروز را کاهش می دهد
زنجبیل یک ضد التهاب است بدین معنا که هر گونه تورمی در بدن را کاهش می دهد. به همین دلیل زنجبیل می تواند برای درمان عوارض بیماریهای آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت مفید باشد. نحوه استفاده از زنجبیل برای تسکین درد و تورم می تواند هم از طریق خوردن ، کمپرس یا به شکل ضماد باشد.

محدودیت رشد سلولهای سرطانی
برخی از مطالعات نشان می دهد که مولکولهای بیواکتیو در زنجبیل باعث کندی رشد برخی سرطان هایی مانند روده بزرگ، معده، تخمدان، کبد، پوست، پستان و سرطان پروستات شود اگر چه این تحقیقات هنوز تکمیل نشده و برای بررسی نیاز به زمان بیشتری است.

کاهش قند خون
زنجبیل میتواند بهطور قابلتوجهی قند خون را کاهش دهد. خاصیت دیگر زنجبیل که اخیرا تحقیقاتی بر روی آن صورت گرفته ضددیابت بودن آن است. در مطالعهای که بر روی ۴۱ نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو انجام گرفت، مشاهده شد مصرف ۲ گرم پودر زنجبیل میتواند قند ناشتا را تا ۱۲٪ کاهش دهد.
مطالعه اخیر نشان داده است که زنجبیل ممکن است قند خون بدن شما را بهتر از انسولین ثابت نگه دارد.

کاهش درد قاعدگی
درد قاعدگی برای برخی زنان دردسرساز است. پودر زنجبیل ممکن است برای کاهش درد و عوارض قاعدگی به زنان کمک کند. . در یک مطالعه به ۱۵۰ زن در سه روز اول قاعدگی روزانه ۱ گرم پودر زنجبیل داده شد. در نتیجهی این مطالعه مشاهده شد زنجبیل میتواند در کاهش درد به اندازهی داروهای مفنامیک اسید و ایبوپروفن موفق عمل کند.

کاهش کلسترول
مقادیر بالای کلسترول بد خون (LDL) میتواند خطر بیماریهای قلبی را افزایش بدهد . در یک مطالعه اخیر مصرف ۳ گرم پودر زنجبیل در روز به مدت سه ماه ، تأثیر چشمگیری درکاهش کلسترول LDL دارد.

محافظت در برابر بیماریهای غیرواگیر
زنجبیل با آنتی اکسیدان های بدن ، ترکیباتی می سازند که باعث جلوگیری از استرس و آسیب به DNA بدن شما می شود. و همچنین کمک به بدن شما برای مبارزه با بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، و بیماری های ریه ها می کند .

تسکین دهنده سوء هاضمه مزمن
اگر شما به سوء هاضمه مزمن و یا دیس پپسی مبتلا هستید ، زنجبیل می تواند به شما کمک کند. سوءِهاضمهی مزمن از طریق درد و ناراحتی مکرر در قسمتهای بالایی معده تشخیص داده میشود. بهنظر میرسد تأخیر در تخلیهی معده از عوامل اصلی در بروز سوءِهاضمه باشد.
در مطالعهای که بر روی ۲۴ فرد سالم صورت گرفت مشاهده شد مصرف ۱٫۲ گرم پودر زنجبیل قبل از وعدهی غذایی میتواند سرعت تخلیهی مواد از معده را تا ۵۰٪ افزایش دهد.