از بدن خود در برابر عوارض دود کباب محافظت کنید
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب : ۱۰۵۳
سالم خبر : قابلیت جذب سموم در پوست انسان به گونه ایست که حتی مواد خطرناک را از دود کباب می تواند جذب کرده و مشکل آفرین شود.
به گزارش فیز، پژوهشگران اعلام کردند که نقش پوست انسان در جذب ترکیبات سرطانی در زمان کباب کردن نسبت به استنشاق دود آن بیشتر است بطوریکه لباس های هم نمی توانند به طور کامل از فرد محافظت کنند.
محققان همچنین اظهار داشتند کباب کردن، مواد شیمیایی به نام هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای(PAH) را آزاد و منتشر میکند و این ترکیبات سمی می توانند مقدمات ابتلا به بیماری های تنفسی و جهش های DNA را فراهم آورده یا موجب ابتلا به سرطانهای ریه، مثانه و پوست شوند.
روغنهای موجود در دود کبابی باعث جذب PAH توسط پوست میشوند.
دانشمندان پیش از این دریافته بودند که خوردن غذاهای کبابی و دودی، میتواند افراد را در معرض مواد سرطانزا قرار دهد، اما تحقیقات جدید محققان چینی نشان میدهد که دود جذب شده از طریق پوست، خطرناکتر از استنشاق دود آن است.
محققان دریافتند که بعد از قرارگیری در معرض بوی کباب، لباسها باید تعویض شده تا از قرارگرفتن بدن در معرض مواد سرطانزا جلوگیری شود.
یافتههای این بررسی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.
محققان همچنین اظهار داشتند کباب کردن، مواد شیمیایی به نام هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای(PAH) را آزاد و منتشر میکند و این ترکیبات سمی می توانند مقدمات ابتلا به بیماری های تنفسی و جهش های DNA را فراهم آورده یا موجب ابتلا به سرطانهای ریه، مثانه و پوست شوند.
روغنهای موجود در دود کبابی باعث جذب PAH توسط پوست میشوند.
دانشمندان پیش از این دریافته بودند که خوردن غذاهای کبابی و دودی، میتواند افراد را در معرض مواد سرطانزا قرار دهد، اما تحقیقات جدید محققان چینی نشان میدهد که دود جذب شده از طریق پوست، خطرناکتر از استنشاق دود آن است.
محققان دریافتند که بعد از قرارگیری در معرض بوی کباب، لباسها باید تعویض شده تا از قرارگرفتن بدن در معرض مواد سرطانزا جلوگیری شود.
یافتههای این بررسی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.